EKOGREN

EG-PELLET MINI COMPACT

Cazanele EKOGREN, modelul EG-PELLET-MINI-COMPACT, au puteri de 16 si 24kw, au un design surprinzator de placut datorita faptului ca arzatorul si snecul de alimentare sunt in interiorul cazanului.Aceste cazane fac parte din clasa 5 si sunt certificate ECODESIGN, conform noilor cerinte de Mediu privind emisiile si un randament foarte ridicat de peste 93%.Automatizarea acestor cazane este de ultima generatie R-Control Touch, cu panou electronic color cu touchscreen, multifunctii, ce permite comandarea a 3 pompe de circulatie, vana de amestec cu servomotor,meniu vara/iarna, cu posibilitatea extinderii cu inca un modul suplimentar B cu 2 circuite de incalzire cu pompe si vane de amestec cu servomotor si automatizare pentru puffer inclusa in acest modul.Posibilitatea conectarii unui modul Ecolambda si Sonda Lambda si a unui modul de internet Econet 300, pentru urmarirea,reglarea cazanului de la distanta.Cazanele EG-PELLET-MINI-COMPACT au de serie arzator Pellas Hybrid de are curatare automata pe baza de ventilator, dar optional, chiar recomandate sunt cu arzatoarele rotative REVO, cu sistem automat de curatare prin rotirea camerei de ardere si suflarea ventilatorului

Rezervorul de peleti are capacitatea de 164 litri la cazanele cu puterea de 16kw si de 188litri la cazanele cu puterea de 24kw.

Schimbatorul de caldura se afla deasupra camerei de ardere si este format din tevi verticale cu turbulatori pentru marirea eficientei cazanului, actionati de o maneta sau optional cu sistem automat de curatare a schimbatorului de caldura.

EG-PELLET-MINI -Suuuper!

Centralele pe peleti EKOGREN, modelul EG-PELLET-MINI 

au puteri de 16, 24, 35 si 45  kw. Centralele pe peleti EKOGREN EG-PELLET-MINI  sunt complet automatizate cu sistem automat de aprindere, stingere si modulare  a puterii cazanului intre  5-100 %,  in functie de cerinta energetica a cladirii incalzite, randamentul cazanului este unul foarte ridicat de peste 92,7%.
Arzatorul cu care este sunt dotate de serie aceste cazane este unul HYBRID,  produs de compania Pellas-X,    este unul de ultima generatie pentru arderea peletilor cu diametru de 6 si 8mm, arzator ce se poate monta pe partea stanga sau dreapta,in functie de nevoile fiecaruia si modul de montaj, amplasare a centralei in camera tehnica.Optional aceste cazane pot fi dotate cu arzatorul pentru peleti , rotativ PELLAS-REVO. Schimbatorul de caldura este amplasat deasupra camerei de ardere , executat din tevi verticale cu turbulatori pentru marirea eficientei cazanului, are mecanism de curatare manuala prin actionarea periodica a unei manete.Deflectorul separa camera de ardere cu peleti de camera de ardere unde se pot arde lemne,brichete,carbune,etc.

Rezervorul de peleti poate avea o capacitate de 300, 700 sau 1100 litri.Automatizare de ultima generatie Ecomax 850 sau Ecotouch,cu panou electronic color cu touchscreen.Modulul de internet Econet 300 , modulul Lambda Senzor si sistemul automat de curatare a schimbatorului de caldura, sunt optionale.Aceste cazane fac parte din clasa 5 conform EN 303-5 din 2012 ,  sunt certificate BAFA Germania si ECODESIGN.

Aalto

EG-PELLET 10-15-25-40-60-80 kw cu Sonda Lambda

Descriere si beneficii1570211
Inginerii companiei EKOGREN ,   au proiectat si realizat un cazan super performant ,   proiectat și fabricat în conformitate cu cele mai recente standarde europene in vigoare EN 303-5, clasa 5 din 2012,   certificate TUV si BAFA Germania. Scopul crearii acestui model de cazan a fost de a avea un  consum redus de combustibil si  o  înaltă eficiență de   93%. Cazanele  EG-PELLET au fost concepute pentru a încălzi case pasive,  case sau apartamente desprinse,  birouri,  ateliere  ferme mici și mari, etc. Optional aceste cazane pot fi superautomatizate cu sistem automat de alimentare pneumatic din rezervoare, buncare  de mare capacitate, executate din OSB sau cele profesionale, textile SUPERSILO. Cazanele pe peleti EG-PELLET au de serie panoul electronic IGNEO SLIM cu optiunea de a fi controlate de la distanta cu modulul VIDE-NET,iar mai nou,modelul 2016  cu pano
ul cu touchscreen.

99180216950240_orig

Beneficii

garantie-5aniGaranție 5 ani *corpul cazanului defaultconsum redus de energie
defaultemisii zero de CO2 ecologicecologice
latwy-w-obsludzeușor de utilizat

Informații suplimentare:

 • Sonda Lambda, de serie
 • design ultramodern
 • siguranță ridicata și costuri reduse de operare
 • componente de înaltă calitate
 • arzator  executat din oțel INOX ,  rezistent la temperaturi foarte ridicate
 • echipamente cu randament ridicat
 • Automatizare moderna FUZZY-LOGIC 2
 • sistem inovator de curățare automată a schimbatorului de caldura si a arzatorului

Principiile de functionare


eg-pellet

1)Arzatorul

2)Camera de  ardere

3)Mecanism de dozare biomasa

4)Sistem de aprindere automata,gestionata de microprocesor

5)Turbulatori

6)Orificiu de evacuare a gazelor de ardere

7)Snec de alimentare pellet

8)Container cenusa

9)Mecanism de indepartare automata a cenusii din arzator

10)Sonda de temperatura a gazelor de ardere

11)Sonda Lambda

12)Rezervor de peleti

Parametri tehnici


EG-MultiFuel 20 – 600 kw cu Sonda Lambda


Descriere si beneficii


  Cazanele pe biomasa EKOGREN EG-MULTIFUEL fac parte din clasa 5 conform EN 303-5 DIN 2012 si certificate TUV si ECODESIGN, functioneaza pe : rumegus, tocatura lemn, talas, peleti, agropeleti(rapita,paie,floarea soarelui, etc), coji maruntite, cereale,  brichete , au puteri cuprinse intre 20 si 600 kw, se adapteaza perfect la cererea de căldură a casei tale,  precum și pentru incalzirea clădirilor de birouri, școli,  grădinițe,  spitale. Cazanele pe biomasa EG-MultiFuel sunt  ușor de utilizat, compacte,  economice,  și cel mai important – sigure,  cu o combustie optimă, la un randament ridicat de peste 92-93%, cu un  sistem de  alimentare  automata a combustibililor de diferite dimensiuni.Au sistem integrat de serie, de curatare automata a schimbatorului de caldura si  arzatorului, cu eliminarea automata a  cenușii in exteriorul  cazanului  intr-un container extern special destinat acestui lucru. Aceste cazane au  sistem de aprindere automata, puterea este modulata electronic 20-100%, alimentatorul cu biomasa are lungimea standard de 3 ml, optional snecul se poate executa,  la cerere, cu o lungime maxima de 6ml si buncare de la 2 mc , pana la 5mc.Automatizare de serie cu panoul electronic IGNEO-SLIM(optional cu panoul electronic color touchscreen IGNEO-TOUCH), de serie are modul Lambda si Sonda Lambda pentru imbunatatirea combustiei si o eficienta mult sporita.Optional aceste cazane pot fi dotate  cu automatizare cu modul de internet VIDE-NET pentru controlul,monitorizarea in permanenta a cazanului de la distanta de pe telefon,tableta,laptop si modul suplimentar CAN I/O pentru puffer si circuite de incalzire suplimentare.

 

garantie-5aniGaranție 5 ani *pentru corpul cazanului defaultmultifuelled
defaultconsum redus de energie ecologicecologice
latwy-w-obsludzeușor de utilizat defaultcorpul  cazanului  realizat din oțel inoxidabil;

Informatii suplimentare

 • echipament cu un randament ridicat,de peste 93%.
 • Automatizare moderna touchscreen(optional)
 • sistem de curățare  automata a  schimbătorului  de căldură
 • Sonda Lambda
 • siguranța în funcționare
 • design modern
 • design inovator a schimbătorului de căldură
 • durată lungă de viață ridicata datorita arzătorului cu elemente ceramice
 • componente de înaltă calitate,
 • costuri reduse de exploatare – posibilitatea de a arde cel mai ieftin combustibil de pe piata
 • o gamă largă de combustibili și de umiditate până la 25-30%
 • o gamă largă de echipamente de putere

Principii de functionare


evsmash-1374614657-multifuel-przekroj

1. Snec alimentare
2. Mecanism eliminare cenusa
3. Arzator
4. Snec eliminare automata a cenusii
5. Cenusar
6. Panou electronic digital
7. Schimbator
8. Izolatie
9. Ventilator
10. Evacuare gaze de ardere
11. Tur cazan
12. Retur cazan
13. Mecanism de curatare automata a tevilor de fum

 

golire a cenusii

 

Date tehnice


EG-DUO MULTI

Descriere si beneficii

poza cazan eg-duo multiCazanele EG-DUO MULTI, cu puteri de 15,  25,  50,  75  si 100kw  au puterea modulata electronic 30-100%,   au fost concepute pentru a arde mai multe tipuri de combustibili ,  cu o granulație de maxim 35 mm,  cum ar fi: orice tip de peleti, peleti din paie , peleti din rapita, alte tipuri de agropeleti ,porumb,alte tipuri de cereale, carbune maruntit, sirot, diversi samburi, lemne, brichete etc. Aceste cazane sunt complet ecologice,  emisiile de gaze de ardere sunt mult mai mici decât standardele admise.

Cazanele EG-DUO MULTI,  sunt realizate în conformitate cu cerințele actuale, lucru confirmat de certificatul acestor cazane executate din oțel inoxidabil cu un arzător inovator,  cu canale speciale pentru arderea aprope a tuturor combustibililor. Sistemul de curățare manuala îl face de a menține in mod constant schimbătorul de căldură curat, ceea ce se traduce printr-o unitate de înaltă eficiență, de peste 90%.

Funcționarea cazanului este controlată de către panoul electronic Estyma, din care se comanda doua circuite de incalzire si unul de ACM. Echipat cu un grătar din fontă, ce permite arderea combustibililor solizi, cum ar fi lemne, cărbune, diverse deseuri de lemn. Rezervorul de combustibili are capacitatea de 188 litri.Are sistem automat de aprindere(optional).                                                                                                                               arzator agropeleti (2)

SECTIUNE CAZAN

Beneficii

garantie-5aniGaranție 5 ani *pentru corpul cazanului defaultmultifuelled
defaultconsum redus de energie ecologicecologice
latwy-w-obsludzeușor de utilizat defaultcorpul  cazanului  și   rezervorul de combustibili,realizat din oțel inoxidabil;

Principii de functionare


SECTIUNE CAZAN

Date tehnice


Model

EG-Duo MULTI 15kW

EG-Duo MULTI 25kW

EG-Duo MULTI 50kW

Putere nominală de încălzire [kW] 15 25 50
Randament [%] 90% 90% 90%
Suprafata de încălzire [м2] 180 240 340
Volumul camerei de încărcare [dm3] 188 188 188
Capacitate rezervor   [kg] 150 150 150
Tur cazan [inch] 1  1/4  1 1/4  1 1/4
Lățime [mm] 1235 1235 1235
Adâncime [mm] 890 890 890
Înălțime [mm] 1370 1370 1370
Înălțimea  evacuare [mm] 1192 1192 1192
Diametrul racord cos  [mm] 160 160 160
Tiraj cos [Pa] 20-30 20-30 20-30
Temperatura de lucru admisă [° C] 95 95  95
Înălțimea minimă coș de fum [m] 5 5 5
Secțiune coș necesar [см2] 250 250 250
Presiune maximă de lucru [MPa] 0.35 0.35 0.35
Presiunea de încercare [bar] 5 5 5
Capacitatea de apă [dm3] 31 42 53
Temp. evacuare gaze de ardere,nominal / minim [C] 200/160 200/150 200/140
Debitul masic de gaze de ardere [M3] 0012 0016 0023
Clasa cazanului 3 3  3
Temperatura minimă de retur [° C] 46 46 46
Consum maxim estimat [kg / h] 3.2 4.3 6.1
Tensiune de alimentare [V] 230V  230 V  230V

EG-AIRMAX-Generatoare de aer cald peleti,agropeleti,cereale

Descriere si beneficii

1Generatoarele de aer cald pe peleti ,agropeleti ,diverse tipuri de cereale , EG-AIRMAX, cu puteri de 25,  40,  60 si 100kw sunt destinate incalzirii spatiilor cu inaltime mare  de exemplu hale de productie,  garaje,  ateliere de reparații auto,  case (cu sistem de distribuție a căldurii), precum și pentru încălzirea clădirilor cu utilitati agricole – hale pentru porci, de păsări, sere, pentru uscare, etc.

Aceste aeroterme nu au nevoie de o functionare continua ,  combustibilul este distribuit de un alimentator automat cu snek.
Distribuția constanta a aerului cald se poate face dupa cum se doreste, in functie de aplicatia fiecaruia, prin diverse tubulaturi, tip “spiro” sau textile.

Ca opțiune,  există posibilitatea comandarii generatorului cu ajutorul unui termostat de ambient și un modul GSM care permite comunicarea prin telefonul mobil. Datorită arzatorului “Multifuelled”, generatorul de aer cald EG-AIRMAX,  devine un dispozitiv universal pentru o gamă largă de aplicații.

23

Beneficii

defaultmultifuelled defaultconsum redus de energie
latwy-w-obsludzeușor de utilizat defaultun rezervor de combustibil din oțel inoxidabil

Informații suplimentare

 • Acesta este utilizat pentru instalatiile industriale, agricole și de uz casnic
 • Echipamente de înaltă eficiență de încălzire
 • Mecanism de curățare manuala a schimbatorului
 • Arzător” Multifuelled” care permite să ardă mai multe tipuri de combustibili
 • Control cu modem GSM
 • Ușor de instalat
 • Dispozitive de înaltă performanță la scurt timp după lansare

Principii de functionare


evsmash-1381868754-opis-kotla4evsmash-1381869373-eg-airmax-zasada-dzialania

Date tehnice

Date tehnice generator aer cald EG-AIRMAXevsmash-1381870072-eg-airmax-wymiarowka

Contact

SC GAMMA-TOTAL INSTAL SRL
Str. B-dul Mihai Eminescu, 163 B
Telefon:
0732 127 875
Email:
office@gammatotalinstal.ro
liviuciubotariu@yahoo.com